Στην 8η θέση στο Πανελλήνιο οι Νεάνιδες του Προμηθέα

Η πρώτη συμμετοχή ενός γυναικείου αναπτυξιακού τμήματος του Προμηθέα σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πέρασε ήδη στην ιστορία. Οι Νεάνιδες του Προμηθέα 2014 έζησαν μια όμορφη εμπειρία στο Ηράκλειο της Κρήτης, αντιμετωπίζοντας τις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Η ομάδα του Νίκου Νάκη δεν κατόρθωσε να πάρει κάποια νίκη και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της, τερματίζοντας στην 8η θέση του θεσμού, ωστόσο οι αθλήτριες των «πορτοκαλί» αποκόμισαν σπουδαίες παραστάσεις από τη διοργάνωση και το μέλλον μοιάζει πολύ ελπιδοφόρο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Πατρινές βρέθηκαν αντιμέτωπες με αντιπάλους πολύ υψηλού επιπέδου και αντιλήφθηκαν το τρομερό ταλέντο, το οποίο…ξεχειλίζει σε όλη την Ελλάδα. Στο εναρκτήριο παιχνίδι των ομίλων, γνώρισαν την ήττα από τις Εσπερίδες Καλλιθέας (17-91), σε ένα ματς που έμειναν από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να ακολουθήσουν. Στο δεύτερο ματς, η ομάδα του Νίκου Νάκη παρουσίασε βελτιωμένο πρόσωπο κόντρα στην Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, όμως η ομάδα του Έβρου πήρε το ροζ φύλλο (72-49). Ανάλογη ήταν η τύχη των Πατρινών και στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Παναθλητικό, με τα κορίτσια από τη Θεσσαλονίκη να επικρατούν (68-27). Στη συνέχεια, ο Προμηθέας 2014 έπαιξε για τις θέσεις 5-8, αγωνιζόμενος πρώτα με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος πανηγύρισε τη νίκη (71-42). Στο τελευταίο παιχνίδι τους, με αντίπαλο την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, με έπαθλο την 7η θέση, οι παίκτριες του Προμηθέα εμφανίστηκαν πολύ μαχητικές, ήταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του ματς, όμως η αστοχία στην τελευταία περίοδο τους κόστισε, με αποτέλεσμα να ηττηθούν (46-56).

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου, κερδίζοντας στον Μεγάλο Τελικό τον Παναθλητικό Θεσσαλονίκης (59-42), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Εσπερίδες Καλλιθέας, νικώντας τον Παναθηναϊκό στον Μικρό Τελικό (51-42).

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες από εδώ.