Η Ακαδημία

Η Ακαδημία του Προμηθέα Πάτρας αριθμεί περισσότερα από 700 παιδιά ηλικίας 6-15 ετών. Οι μικροί «Προμηθείς» αποτελούν το πιο σημαντικό κομμάτι στο οικοδόμημα του Συλλόγου, καθώς αυτοί αποτελούν το αύριο της ομάδας μας.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ | ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Την τελευταία δεκαετία, η Ακαδημία του Προμηθέα Πάτρας είναι από τις κορυφαίες στην Ελλάδα. Δίνεται ιδιαίτερη σημασία σε όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη ενός αθλητή και στην ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη. Αποτέλεσμα του υψηλού επιπέδου προπόνησης είναι η προετοιμασία των παιδιών για το επόμενο βήμα. Η Παιδική και Εφηβική ομάδα του Συλλόγου, είναι οι μοναδικές στην Ελλάδα με συνεχή παρουσία στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων U16 και U18.

Τα τμήματα άθλησης της Ακαδημίας του Προμηθέα Πάτρας χωρίζεται σε υποτμήματα για την καλύτερη οργάνωση αλλά και εκπαίδευση των παιδιών. Τα τμήματα της Ακαδημίας είναι τα εξής: Junior, Προ Μίνι, Μίνι, Παγκορασίδες, Παμπαίδες, Κορασίδες, Παίδες, Νεανίδες, Έφηβοι.

Αυτό που κάνει την Ακαδημία μας να ξεχωρίζει, είναι η απεριόριστη αγάπη για το άθλημα που τρέφουν οι υπεύθυνοι αλλά και οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, η θέληση για επιτυχία και η επιμονή για το καλύτερο. Μέσα από την Ακαδημία του Προμηθέα Πάτρας, οι νέοι έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν το ήθος και την αλληλεγγύη τους, να καλλιεργήσουν αθλητική νοοτροπία και να γίνουν οι μελλοντικοί πρωταγωνιστές του Προμηθέα. Όλοι οι αθλητές της ακαδημίας μας συμμετέχουν σε προγράμματα βασικής εκγύμνασης, ενδυνάμωσης, άθλησης και διδασκαλίας βασικών αρχών, τεχνικών και μεθόδων του τρόπου παιχνιδιού της καλαθοσφαίρισης. Πέρα από αυτά, λαμβάνουν ειδική καθοδήγηση από εξειδικευμένους προπονητές για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, την στρατηγική και την αντίληψη in game καθώς και την καλλιέργεια αλληλεγγύης.

Η Ακαδημία του Προμηθέα Πάτρας στεγάζεται στο πιο σύγχρονο προπονητικό κέντρο στην Ελλάδα. Ένα προπονητικό κέντρο 2.500τμ, που στεγάζει όλα τα όνειρα και το όραμα των ανθρώπων του συλλόγου, και προσφέρει το καλύτερο δυνατό “σπίτι” για όλους τους νέους «Προμηθείς». Στα τρία(3) διαθέσιμα γήπεδα, λαμβάνουν χώρα προπονήσεις, φιλικά και επίσημοι αγώνες όλων των τμημάτων του Συλλόγου, από τα τμήματα Μίνι μέχρι την Α1 ΕΣΚΑ-Η (ανώτερη κατηγορία της Τοπικής Ένωσης, 5ο επίπεδο στο σύστημα κατηγοριών στην Ελλάδα).