Κοινή προπόνηση Αλκυόνης και Προμηθέα με στόχο την συμπερίληψη και την ενσυναίσθηση

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης του Προμηθέα Πάτρας “Good Athlete, Better Person(GABP)”, ωφελούμενοι του Συλλόγου ΑμεΑ Αλκυόνη προπονήθηκαν μαζί με παιδιά της Ακαδημίας του Προμηθέα, ηλικίας 11 χρονών, υπό την επίβλεψη του προπονητή μας, κ. Γιώργου Ντούβα. Η δράση διεξήχθη στο Promitheas Park και είχε ως σκοπό τον περιορισμό της αποξένωσης και απομόνωσης των ατόμων με αναπηρία, αλλά και την καλλιέργεια ενσυναίσθησης και αποδοχής της διαφορετικότητας στους μικρούς αθλητές του Συλλόγου μας, που θεωρούμε ότι θα έχει πολύ σημαντικά οφέλη στην διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε μέρος της προπόνησης συμμετείχε και ο Γιώργος Τανούλης, διεθνής αθλητής της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την χαρά που έδωσε σε όλα τα παιδιά με την παρουσία του.

Η χθεσινή κοινή προπόνηση ήρθε ως συνέχεια των ενημερώσεων που είχαν πραγματοποιηθεί σε προγενέστερο χρόνο στους αθλητές της Ακαδημίας του Προμηθέα από το εξειδικευμένο προσωπικό του Συλλόγου ΑμεΑ Αλκυόνη, προκειμένου να κατανοήσουν τα ζητήματα που σχετίζονται με τα άτομα με αναπηρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά τα άτομα στην καθημερινότητά τους, ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν στην ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο και την ενεργή και απρόσκοπτη συμμετοχή τους σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής δραστηριότητας.

Οι δράσεις του προγράμματος “Good Athlete, Better Person” θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα, πάντα από κοινού με τους Φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε για την υλοποίησή του, και είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που τα παιδιά της Ακαδημίας μας το έχουν αγκαλιάσει και επιθυμούν να συμμετέχουν με μεγάλη προθυμία.