Έρχεται το τουρνουά Παμπαίδων “Ανδρέας Μελιγδής”

Τα Promitheas Park Tournaments “Ανδρέας Μελιγδής” αποτελούν εδώ και δυόμιση έτη έναν θεσμό, ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί ως γιορτή του αναπτυξιακού μπάσκετ, καθώς συναγωνίζονται ομάδες ακαδημιών όλης της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία στα αστέρια του μέλλοντος να αλληλεπιδράσουν με συναθλητές τους και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες. Την εβδομάδα του Πάσχα, τα Promitheas Park Tournaments “Ανδρέας Μελιγδής” επιστρέφουν σε μια διοργάνωση ξεχωριστή, δίνοντας τη δυνατότητα σε ομάδες από όλη την Ελλάδα να διαγωνιστούν και να κερδίσουν πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις, χωρίς να υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος.

Ο Ανδρέας Μελιγδής ήταν ένας από τους ανθρώπους που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ακαδημία του Προμηθέα, όντας πρωτεργάτης στις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου και στη στελέχωση και τη δημιουργία προγράμματος “NOUS”. Τα λάβαρα από τα δύο χρυσά πανελλήνια μετάλλια που κατέκτησε η παιδική ομάδα του συλλόγου, με τον Ανδρέα Μελιγδή στον πάγκο (2019, 2021) κοσμούν την οροφή του Promitheas Park, ωστόσο αποτελούν ένα απειροελάχιστο δείγμα, ώστε να περιγράψουν την προσφορά και το αποτύπωμα που άφησε ο εκλιπών σε ολόκληρο τον Οργανισμό. Συνεπώς, τα Promitheas Park Tournaments ονομάζονται “Ανδρέας Μελιγδής”, ως ελάχιστος φόρο τιμής από την οικογένεια του Προμηθέα προς το πρόσωπό του.

Στο Τουρνουά Παμπαίδων, το οποίο θα λάβει χώρα από την Τρίτη 7 Μαΐου έως και την Παρασκευή 10 Μαΐου, θα παρευρεθούν ομάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδος, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν ξανά κάθε προσδοκία. Προοδευτική abc, Eurohoops Academy, GBA, IBC, AEK, Άρης, Προμηθέας Πάτρας, Αστέρας Πλαγιαρίου, Άτλας, Βριλήσσια, ΓΑΣ Ανδρογέας, Κεραυνός Αιγίου, Κερκυραϊκός, Κολοσσός Ρόδου, Νικόπολη Πρεβέζης, ΟΑ Χανίων, Παναργειακός, Παναχαϊκή, Πανιώνιος, ΠΑΣ Ναυπάκτου, Περιστέρι, Ρόδιων Άθλησις και ΧΑΝΘ θα είναι οι ομάδες που θα αγωνιστούν στο τουρνουά, το οποίο δεν θα έχει νικητές και ηττημένους, όπως κάθε φορά άλλωστε, καθώς δεν θα υπάρχει βαθμολογία και οι αγώνες θα αποτελέσουν ευκαιρία για τους νεαρούς αθλητές να παίξουν με αντιπάλους υψηλού επιπέδου από όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, οι μικροί αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παράλληλες δράσεις που θα διεξαχθούν στο Promitheas Park. Τα τουρνουά “Ανδρέας Μελιγδής” πραγματοποιούνται πάντα υπό την αιγίδα της ΕΟΚ και της ΕΣΚΑ-Η.

Στην ιστοσελίδα μας, μπορείτε να βρείτε τα ρόστερ των ομάδων καθώς και το πρόγραμμα αγώνων του τουρνουά.

Όλοι οι αγώνες που θα διεξαχθούν στα γήπεδα του Promitheas Park θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη, μέσω του επίσημου καναλιού των τουρνουά στο Youtube.