Το αθλητικό σχολείο του Targoviste στο Promitheas Park

To αθλητικό σχολείο του Targoviste από την Ρουμανία επέλεξε την Πάτρα και το Promitheas Park για την διεξαγωγή του προγράμματος Erasmus, στο οποίο συμμετέχουν! Συγκεκριμένα, το τμήμα καλαθοσφαίρισης του σχολείου επισκέφθηκε αυτήν την εβδομάδα τις εγκαταστάσεις του Προμηθέα στον Καστελόκαμπο, όπου σε καθημερινή βάση οι Ρουμάνοι μαθητές/αθλητές είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν σε υψηλό επίπεδο, υπό την εποπτεία των γυμναστών και των προπονητών της Ακαδημίας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές της ρουμανικής αποστολής στις απογευματινές προπονήσεις εντάχθηκαν στα τμήματα του Προμηθέα, ανάλογα με την ηλικία τους. Με τον τρόπο αυτό αναπτύχθηκε μια αθλητική και κοινωνική αλληλεπίδραση ανάμεσα στα παιδιά, η οποία δυνητικά μπορεί να έχει σημαντική συνεισφορά στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

Επιπροσθέτως, τις 6 συνολικά ημέρες που έμειναν στην Πάτρα, οι Ρουμάνοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την καθημερινότητα, την τοπική παράδοση και την διαφορετική κουλτούρα μιας άλλης χώρας, καθώς και να επισκεφθούν σημαντικά αρχαία μνημεία και ιστορικούς τόπου, όπως η Αρχαία Ολυμπία.

Όπως μας είπε ο κ. Catalin Tanase, αθλητικός διευθυντής του σχολείου του Targoviste, η επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία ήταν πολύ σημαντική για τα παιδιά, γιατί είναι το μέρος όπου γεννήθηκαν οι πρώτη Ολυμπιακοί Αγώνες, που δεν ήταν απλά το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, αλλά και μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές εκδηλώσεις της τότε εποχής. Ο κ. Tanase μας ανέφερε ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που επέλεξαν να επισκεφθούν την Πάτρα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, αλλά δεν ήταν ο μοναδικός. Εξίσου καίριο ρόλο στην απόφασή τους έπαιξαν οι εγκαταστάσεις του Προμηθέα, που αποτελούν πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Επιστρέφοντας στην Ρουμανία τα παιδιά μας παίρνουν μαζί τους πολλές επιπλέον γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες, αλλά και εμείς πήραμε τεχνογνωσία που μπορούμε και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για την ανάπτυξη του αθλητισμού στον τόπο μας. Το Promitheas Park και ο τρόπος λειτουργίας της Ακαδημίας του Προμηθέα θα πρέπει να είναι το πρότυπο για το τι πρέπει να δημιουργήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας, ο κ. Tanase ευχαρίστησε τον Προμηθέα και τους ανθρώπους του για την φιλοξενία και για τα αναμνηστικά δώρα που έδωσαν στην ρουμανική αποστολή, ευχήθηκε να μπορέσει να καθιερωθεί σε ετήσιο επίπεδο αυτή η επίσκεψη, ενώ δεν παρέλειψε να καλέσει από την μεριά του τον Προμηθέα στο Targoviste.

Δείτε το photo album με στιγμές από την επίσκεψη του Targoviste στο Promitheas Park: