Σαββατοκύριακο με πολλά χαμόγελα για τους «Προμηθείς»

Good Athlete Better Person

Με ιδανικό τρόπο κύλησε το περασμένο Σαββατοκύριακο για τα περισσότερα τμήματα του Προμηθέα, που σημείωσαν σημαντικές νίκες και προχωρούν με αισιοδοξία, προς την επίτευξη των στόχων τους. Αναμφίβολα το αποτέλεσμα που ξεχώρισε ήταν η τεράστιας σημασίας νίκη του Προμηθέα 2014 επί της Δόξας Πύρρου Άρτας για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που κράτησε τους «πορτοκαλί» στην κορυφή, ενώ σε σπουδαία ροζ φύλλα προχώρησαν και τα τμήματα του «ΝΟΥΣ».

Ντέρμπι… μόνο στα χαρτιά αποδείχθηκε το παιχνίδι μεταξύ Προμηθέα 2014 και Δόξας Πύρρου Άρτας στο Promitheas Park, με τους «σεληνιασμένους» Πατρινούς να φτάνουν σε μια μεγάλης έκτασης νίκη (92-54), καλύπτοντας και την διαφορά της ήττας στην Άρτα στον Α’ γύρο. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ανέδειξαν πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές, με τον προπονητή των «πορτοκαλί» να δίνει χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες από τον πάγκο, οι οποίοι έδειξαν πολύ καλή εικόνα. Η νίκη αυτή φέρνει τον Προμηθέα 2014 στην κορυφή με ρεκόρ 10-2, ενώ η Δόξα υποχώρησε στο 7-5 και έχασε πολύτιμο έδαφος.

Στους Εφήβους, ο ΑΣΠ Προμηθέας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γλαύκο/ Έσπερο και μετέτρεψε ένα φαινομενικά ύπουλο ματς, σε υγιεινό περίπατο (81-53). Από την πρώτη περίοδο, η ομάδα του Βασίλη Σκροπολίθα έχτισε διψήφια διαφορά (25-12), πάνω στην οποία επένδυσε και διαρκώς την αύξανε, για να φτάσει σε ένα πολύτιμο ροζ φύλλο, κόντρα σε μια ομάδα, που αποδεδειγμένα είναι ικανή για ζημιές.

Ακόμα πιο εμφατική ήταν η νίκη των Παίδων του «ΝΟΥΣ», κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα του Γλαύκου/ Εσπέρου (92-45). Η ομάδα του Γιάννη Ντάγιου έπαιξε πολύ όμορφο μπάσκετ, με εξαιρετική άμυνα και πολλούς πόντους στο transition και πιστοποίησε για ακόμα μια φορά πως διαθέτει την καλύτερη ομάδα της λίγκας. Νικηφόρο ήταν το αποτέλεσμα και για τον Προμηθέα 2014, που δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Αίολο Αγυιάς (3) και έφτασε σε μια άνετη επικράτηση (69-52), παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ.

Στις Κορασίδες, ο ΑΣΠ Προμηθέας (1) συνέχισε την πολύ καλή πορεία του μέσα στο 2024 και έφτασε σε μια άνετη νίκη κόντρα στους Νέους Εσπέρου ΚΑΟ (50-31), με την άμυνα να γίνεται το εφαλτήριο και να φέρνει ένα σημαντικό ροζ φύλλο στους «πορτοκαλί», στην προσπάθεια να παραμείνουν σε τροχιά κορυφής. Αντίθετα, ο ΑΣΠ Προμηθέας (2) λύγισε από τον ΠΑΣ Ναυπάκτου (28-49) και γνώρισε εντός έδρας ήττα, παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Προμηθέας 2014 – Δόξα Πύρρου Άρτας 92-54

ΈΦΗΒΟΙ

ΑΣΠ Προμηθέας – Γλαύκος/ ‘Εσπερος 81-53

ΠΑΙΔΕΣ

ΑΣΠ Προμηθέας – Γλαύκος/ Έσπερος 92-45
Προμηθέας 2014 – Αίολος Αγυιάς (3) 69-52

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

ΑΣΠ Προμηθέας (1) – Νέοι Εσπέρου ΚΑΟ 50-31
ΑΣΠ Προμηθέας (2) – ΠΑΣ Ναυπάκτου 28-49