Προκρίθηκαν στον τελικό οι Γυναίκες του Προμηθέα

Προμηθέας - ΒΑΟΛ Χίου 47-26

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, η Γυναικεία ομάδα του Προμηθέα νίκησε τον Βούρειο Χίου (47-26), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των Μπαράζ Ανόδου στην Α2 Γυναικών, έκανε το 2×2 και εξασφάλισε την πρωτιά του ομίλου και την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής, που θα κρίνει και την άνοδο.

Τα κορίτσια του Νίκου Νάκη μπήκαν από την αρχή στο παιχνίδι με μεγάλη συγκέντρωση και κατάφεραν από την Α’ περίοδο να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να οικοδομήσουν διψήφιες διαφορές. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 18-6, ενώ εξίσου καλή ήταν η εμφάνιση για τις Πατρινές και στη Β’ περίοδο, με αποτέλεσμα να κλείνουν το πρώτο μέρος στο +21 (32-11), βάζοντας γερά θεμέλια για τη νίκη. Η ομάδα της Χίου δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να δημιουργήσει άγχος και πίεση στις πρωταθλήτριες ΕΣΚΑ-Η, οι οποίες συνέχισαν να αποδίδουν πολύ όμορφο μπάσκετ και έκλεισαν το Γ’ δεκάλεπτο στο +27 (42-15). Στα τελευταία 10 λεπτά, οι «πορτοκαλί» χαλάρωσαν αρκετά, κάνοντας και συντήρηση δυνάμεων, εν όψει του τελικού της Κυριακής, με το τελικό 47-26 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Πλέον, για τον Προμηθέα απομένει ένα βήμα για την άνοδο στην Α2 Γυναικών. Το μεσημέρι της Κυριακής (15:00), τα κορίτσια του Νίκου Νάκη θα αντιμετωπίσουν τον πρωτοπόρο του Β’ γκρουπ (ο αντίπαλος θα γίνει αύριο γνωστός), με τον νικητή να παίρνει το «εισιτήριο» για την Α2. Για την τυπική ολοκλήρωση του Α’ Ομίλου, ο Βούρειος Χίου θα αντιμετωπίσει αύριο τον Πρωτέα Σχηματαρίου, σε έναν αγώνα χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς ο Προμηθέας έχει εξασφαλίσει την 1η θέση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-6, 32-11, 42-15, 47-26

Good Athlete Better Person

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ Α’ ΟΜΙΛΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 22/6

ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 40-46

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/6

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΒΟΥΡΕΙΟΣ ΧΙΟΥ 47-26

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/6

ΒΟΥΡΕΙΟΣ ΧΙΟΥ – ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ