Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Promitheas Park Tournament “Ανδρέας Μελιγδής” Παμπαίδων

Το Πασχαλινό Τουρνουά Παμπαίδων 2023 πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα πιο επιτυχημένα στην σύντομη ιστορία των Promitheas Park Tournaments “Ανδρέας Μελιγδής”, με το τετραήμερο να περιλάμβανε αγώνες μπάσκετ μεταξύ Ακαδημιών από κάθε γωνιά της Ελλάδος, καθώς και παράλληλες δράσεις, που είχαν ως στόχο την περαιτέρω κατανόηση των μυστικών του αθλήματος, αλλά και την κοινωνικοποίηση και την αλληλεπίδραση μεταξύ των αθλητών. Να σημειωθεί ότι, η διοργάνωση είχε ξεχωριστή σημασία, καθώς ήταν η πρώτη που έφερε το όνομα του επικεφαλής προπονητή της Ακαδημίας του Προμηθέα, που έφυγε πριν λίγους μήνες από την ζωή.

Το αγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Όλες οι Ακαδημίες ευχαριστήθηκαν την παρουσία τους στην Πάτρα, απόλαυσαν την εμπειρία της συμμετοχής τους και έμειναν με πολύ καλές εντυπώσεις από τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Προμηθέα. Παράλληλα, στο τουρνουά εμφανίστηκαν πολλά ταλέντα, τα οποία έδειξαν πως υπάρχει πολύ μέλλον στο ελληνικό μπάσκετ και τέτοιες διοργανώσεις μόνο θετική επίδραση μπορούν να έχουν, ώστε να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο την εξέλιξη και την παραγωγική διαδικασία. Νικητές και ηττημένοι δεν υπήρχαν, ούτε βέβαια και βαθμολογία, αφού ο μοναδικός νικητής των Promitheas Park Tournaments “Ανδρέας Μελιγδής” είναι…το αναπτυξιακό μπάσκετ.

Πέρα από την αγωνιστική δράση, υπήρξε μια σειρά από παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, που επίσης είχαν πολύ μεγάλη σημασία. Το απόγευμα της Τετάρτης έλαβε χώρα στο «Promitheas Park» η δράση «Legend Talks», κατά την οποία «θρύλοι» του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Δήμος Ντικούδης, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, o Γιώργος Καράγκουτης και ο Νίκος Χατζής, μίλησαν στα παιδιά των Ακαδημιών για τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις του επαγγελματικού αθλητισμού, για την δική τους πορεία προς την καταξίωση και τις μεγάλες στιγμές που έζησαν με την φανέλα της Εθνικής μας ομάδας. Οι παλαίμαχοι διεθνείς αθλητές απάντησαν και σε ερωτήσεις και απορίες των μικρών παιδιών και τους έδωσαν χρήσιμες συμβουλές, τόσο για το μπάσκετ, όσο και για την ζωή τους μακριά από αυτό, ενώ στο τέλος φωτογραφήθηκαν μαζί τους και υπέγραψαν αυτόγραφα. Στην συνέχεια τα παιδιά των Ακαδημιών μετέβησαν στον κινηματογράφο «ΠΑΝΘΕΟΝ», που ανήκει στην οικογένεια του Ανδρέα Μελιγδή, όπου παρακολούθησαν θεματική ταινία. Επιπλέον, παράλληλα με το τουρνουά, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διοργάνωσε σεμινάριο προπονητικής, με τον Κώστα Μίσσα και τον Γιάννη Καλαμπόκη.

Το τέλος μιας ακόμα διοργάνωσης αφήνει πολύ ευχάριστες αναμνήσεις και υπενθυμίζει πως δεν πρέπει να υπάρχει…ταβάνι στις προσδοκίες, καθώς αυτές κάθε φορά ξεπερνιούνται στα Promitheas Park Tournaments “Ανδρέας Μελιγδής”, με την κατάλληλη διάθεση και το απαραίτητο μεράκι, από ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ. Αυτό που πρέπει να θεωρείται αδιαμφισβήτητο, είναι πως τα Τουρνουά αυτά έχουν γίνει πλέον θεσμός και κάθε χρόνο βελτιώνονται, βάζοντας ένα νέο λιθαράκι, μια νέα καινοτομία, ώστε να γίνονται ακόμα πιο συναρπαστικά για μικρούς και μεγάλους.

Μπορείτε να βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στην σελίδα των Promitheas Park Tournaments “Ανδρέας Μελιγδής” στο Facebook.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλους τους αγώνες που διεξήχθησαν στα Γήπεδα 1 και 2 του Promitheas Park από το κανάλι των τουρνουά στο YouTube.