Έρχεται η πρώτη ημερίδα για την ψυχολογική υποστήριξη στους αθλητές στο Promitheas Park

Ο Οργανισμός του Προμηθέα Πάτρας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή της πρώτης ημερίδας με θέμα Ψυχολογική Υποστήριξη στους Αθλητές. Βασικοί ομιλητές θα είναι η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Γουλιάμη Χαρά και ο Μάρκου Απόστολος, γνωσιακός ψυχοθεραπευτής και συνεργάτης του φιλανθρωπικού σωματείου «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ». Την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία του και θα μοιραστεί τα βιώματα του μαζί μας ο Ευθύμης Ρεντζιάς ,πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής με σημαντικές διακρίσεις στην καριέρα του και νυν Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ. Χώρος διεξαγωγής της ημερίδας θα είναι το γήπεδο “Ανδρέας Μελιγδής” στο Promitheas Park την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 19:00.

Η αθλητική ψυχολογία είναι η επιστήμη που ενισχύει την απόδοση των αθλητών, όπως επίσης, συντελεί στην ενίσχυση των ψυχικών δεξιοτήτων, την κινητική μάθηση και τη διαμόρφωση των αθλητικών συμπεριφορών. Οι εφαρμογές της αθλητικής ψυχολογίας είναι βασικές για την ολιστική ανάπτυξη ενός αθλητή, ενώ οι δεξιότητες που αποκτά, εκτός από την ενίσχυση στον αθλητισμό, αποτελούν εφόδια ζωής. Στην ημερίδα αυτή η βασική θεματολογία θα χωριστεί στους εξής άξονες:

• Στοχεύοντας μια υγιή σχέση γονιού – προπονητή
• Πιθανές αιτίες αθλητικής εγκατάλειψης – Τρόποι αποφυγής
• Τα συναισθήματα και η έκφρασή τους: Ενίσχυση αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης – Λειτουργική διαχείριση συναισθημάτων με αρνητικό πρόσημο

H εκδήλωση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο και θα υπάρχει η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους εισηγητές καθώς και η υποβολή ερωτήσεων μέσω εφαρμογής από το κινητό σας (QR code) πριν ή κατά την διάρκεια της παρουσίασης.