Ασταμάτητος ο Προμηθέας 2014, υπέταξε και τον Ιόνιο

Η μεγάλη νίκη του Προμηθέα 2014 επί του Ιόνιου για την 8η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε στο Προμηθεϊκό «καλεντάρι» του Σαββατοκύριακου. Οι νεαροί παίκτες του Βασίλη Σκροπολίθα εντυπωσιάζουν στον Α’ γύρο και κάνουν πορεία πρωταθλητισμού μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Νίκες σημείωσαν και τα τμήματα του «ΝΟΥΣ» σε Εφήβους και Παίδες, συνεχίζοντας την μοναχική τους πορεία, προς την κατάκτηση του τίτλου.

Για το πρωτάθλημα της National League 2, ο Προμηθέας 2014 έχει… ξεχάσει τι σημαίνει η λέξη «ήττα», πραγματοποιώντας μια εκπληκτική πορεία μέχρι στιγμής. Απέναντι στον Ιόνιο, οι «πορτοκαλί» πέτυχαν την τέταρτη διαδοχική τους νίκη (91-83), ενώ διατήρησαν και το αήττητο της έδρας.Oι Πατρινοί είχαν αξιοπρόσεκτο πλουραλισμό στο παιχνίδι τους, με την τριπλέτα Πλώτα, Πρέκα και Αδαμόπουλου να ξεχωρίζει και να ωθεί το συγκρότημα του Βασίλη Σκροπολίθα στο ροζ φύλλο. Πλέον, οι «Προμηθείς» έχουν ρεκόρ 5-2 και κοιτάζουν ακόμα ψηλότερα, εν όψει της συνέχειας.

Στο πρωτάθλημα Εφήβων ΕΣΚΑ-Η, ο ΑΣΠ Προμηθέας δεν θα μπορούσε να συναντήσει προβλήματα στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Πύργου και έκανε έναν υγιεινό περίπατο στην πρωτεύουσα της Ηλείας (50-84), διευρύνοντας το σερί νικών του και κρατώντας το αήττητο στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι είχε πάρει τον… δρόμο του από το Α’ ημίχρονο, με τους «πορτοκαλί» να φτάνουν σε μεγάλες διαφορές (23-49), τις οποίες στην επανάληψη διαχειρίστηκαν με άνεση και έφτασαν στους δύο βαθμούς της νίκης.

Ομοίως και η παιδική ομάδα του «ΝΟΥΣ», δεν συνάντηση καμία δυσκολία και πέρασε εμφατικά από την έδρα της Παναχαϊκής (27-77). Οι παίκτες του Γιάννη Ντάγιου, με φανερή διάθεση και όρεξη να παίξουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου, έπαιξαν καταπληκτική άμυνα, έβγαλαν πολλούς αιφνιδιασμούς και το τελικό +50 αναδεικνύει την διαφορά που υπήρχε στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, με τους «Προμηθείς» να συνεχίζουν να τα πηγαίνουν περίφημα και να οδεύουν προς την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.

Tέλος, για το πρωτάθλημα Κορασίδων ΕΣΚΑ-Η, ο ΑΣΠ Προμηθέας (1) δεν τα κατάφερε στην έδρα του Απόλλωνα και γνώρισε την ήττα (66-45), ενώ αντίθετα ο ΑΣΠ Προμηθέας (2) είχε εύκολο απόγευμα στην Ταραμπούρα και κέρδισε με άνεση την Ολυμπιάδα (27-58).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Γ’ Εθνική

Προμηθέας 2014 – Ιόνιος 91-83

Έφηβοι

Ηρακλής Πύργου – ΑΣΠ Προμηθέας 50-84

Παίδες

Παναχαϊκή – ΑΣΠ Προμηθέας 27-77
Προμηθέας 2014 – Δύμη 20-0 α.α

Κορασίδες
Απόλλων – ΑΣΠ Προμηθέας (1) 66-45
Ολυμπιάδα – ΑΣΠ Προμηθέας (2) 27-58