Ακόμα μια επιβλητική νίκη για τον Προμηθέα 2014

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2024 πέρασε στην ιστορία, με τα τμήματα του Προμηθέα να δίνουν μεγάλες μάχες στα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά και τις αναπτυξιακές λίγκες της ΕΣΚΑ-Η. Το αποτέλεσμα που ξεχώρισε ήταν η θριαμβευτική επικράτηση του Προμηθέα 2014 επί του Αργοναύτη Ν. Κίου, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Μεγάλη νίκη πέτυχαν και οι Παίδες του «ΝΟΥΣ», σφραγίζοντας επί της ουσίας την κορυφή, ενώ σπουδαίο διπλό πέτυχαν και οι Νεάνιδες του συλλόγου.

Για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ο Προμηθέας 2014 πέτυχε ακόμα μια νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στον Αργοναύτη Ν. Κίου (89-58), με το συγκρότημα του Βασίλη Σκροπολίθα να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, επωφελούμενος και από την ήττα της Αχαγιάς 82′ από τους Γαργαλιάνους. Οι «πορτοκαλί» τα έκαναν όλα άψογα στο παιχνίδι, έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση και κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο, από τον οποίον είχαν γνωρίσει την ήττα στον Α’ γύρο.

Για την Α2 Γυναικών, ο Προμηθέας δεν τα κατάφερε στο Άργος και γνώρισε την ήττα από τους Δαναούς (69-37). Η ομάδα του Νίκου Νάκη, σε ακόμα ένα ματς στερήθηκε επιθετικών λύσεων, έμεινε πολύ χαμηλά στο σκορ και παρά το γεγονός πως προσπάθησε να παραμείνει ανταγωνιστική, εντούτοις υπέκυψε στην ανωτερότητα των γηπεδούχων και άρχισε τον Β’ γύρο με ήττα.

Στο Πρωτάθλημα των Εφήβων ΕΣΚΑ-Η, οι υψηλές πτήσεις συνεχίστηκαν για τον ΑΣΠ Προμηθέα, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει της ΕΑΠ (73-42). Η ομάδα του Βασίλη Σκροπολίθα επέβαλλε τον ρυθμό της από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και με κυριαρχικό μπάσκετ κατά διαστήματα, κατόρθωσε να φτάσει σε ένα ακόμα ροζ φύλλο, συνεχίζοντας να μάχεται για την πρωτιά.

Στους Παίδες, ο ΑΣΠ Προμηθέας ήταν ανώτερος από την Απολλωνιάδα στο ντέρμπι κορυφής και έφτασε σε μια σπουδαία επικράτηση (77-61), η οποία δίνει ξεκάθαρο «αβαντάζ» κορυφής στο συγκρότημα του Γιάννη Ντάγιου, που παραμένει αήττητο στο πρωτάθλημα.

Για το πρωτάθλημα των Νεανίδων, ο ΑΣΠ Προμηθέας πέρασε νικηφόρα από το κλειστό των Ροϊτίκων, επικρατώντας της ΕΑ Παραλίας (51-62). Οι «πορτοκαλί» έκαναν το 2×2 στο πρωτάθλημα, περνώντας μάλιστα από μια πολύ δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια εκ των καλύτερων ομάδων της λίγκας.

Τέλος, στις Κορασίδες, ο ΑΣΠ Προμηθέας (1) πήρε τη μάχη με τον ΑΣΠ Προμηθέα (2) (27-47) και συνεχίζει να καταδιώκει τους πρωτοπόρους, με τις τελευταίες αγωνιστικές να αναμένονται συναρπαστικές, για τη μάχη του τίτλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Προμηθέας 2014 – Αργοναύτης Ν. Κίου 89-58

Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δαναοί Άργους – Προμηθέας 69-37

ΈΦΗΒΟΙ

ΑΣΠ Προμηθέας – ΕΑΠ 73-42

ΠΑΙΔΕΣ

ΑΣΠ Προμηθέας – Απολλωνιάδα 77-61

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

ΕΑ Παραλίας – ΑΣΠ Προμηθέας 51-62

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

ΑΣΠ Προμηθέας (2) – ΑΣΠ Προμηθέας (1) 27-47