5οι στην Ελλάδα οι Έφηβοι του «ΝΟΥΣ»

Good Athlete Better Person

Συνεπής στο ραντεβού του ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, ο Προμηθέας αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, που διεξήχθη στην Άρτα και κατέλαβε την 5η θέση του θεσμού. Η ομάδα του Βασίλη Σκροπολίθα κέρδισε την Καρδίτσα (99-51), όμως οι ήττες από Παναθηναϊκό (59-74) και Ολυμπιακό (54-76) στη φάση των ομίλων δεν επέτρεψαν στους «πορτοκαλί» να προκριθούν στην πρώτη τετράδα, αλλά αντιθέτως έπαιξαν στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8. Εκεί, οι Πατρινοί με δύο πειστικές εμφανίσεις έκαμψαν την αντίσταση του Ηρακλείου (73-61) και των Σερρών (62-51) και έτσι κατέκτησαν την 5η θέση. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε τον Παναθηναϊκό με 75-45 στον τελικό, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στο Περιστέρι, που νίκησε στον μικρό τελικό τη ΔΕΚΑ.

Για το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών, ο Προμηθέας δεν τα κατάφερε απέναντι στο Σπόρτινγκ, γνώρισε εντός έδρας βαριά ήττα (38-90) και υποβιβάστηκε στο τοπικό, μετά από δύο χρόνια παρουσίας στις εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα του Νίκου Νάκη εμφανίστηκε αρκετά μαχητική μέχρι τα μέσα της Β’ περιόδου, όταν και μείωσε στους 4 (21-25), έκτοτε όμως υποτάχτηκε στην ανωτερότητα της αθηναϊκής ομάδας, η οποία έφτασε τελικά σε μια εύκολη νίκη και έκανε το 2-0 στη σειρά των Play Out.

Τέλος, οι Παίδες του «ΝΟΥΣ», οι οποίοι έχουν κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ-Η, ετοιμάζονται για το τελευταίο ματς της σεζόν, με τον Γλαύκο/ Έσπερο (20:00) την Τετάρτη, που θα έχει χαρακτήρα… φιέστας για την ομάδα του Γιάννη Ντάγιου. Θα ακολουθήσει η συμμετοχή των «πορτοκαλί» στο Πανεπαρχιακό Πρωτάθλημα, με μεγάλο στόχο βέβαια την πρόκριση στο Πανελλήνιο και τη διάκριση εκεί για ακόμα μια χρονιά.