Προκρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οι Παίδες του «ΝΟΥΣ»

Good Athlete Better Person

Ολοκληρώθηκαν τα Πανεπαρχιακά Πρωταθλήματα U16 που διεξήχθησαν στο Κιάτο της Κορινθίας, με τα αγωνιστικά τμήματα του Προμηθέα να έχουν απολογισμό μια πρόκριση και έναν αποκλεισμό. Οι Παίδες του «ΝΟΥΣ» για ακόμα μια χρονιά εξασφάλισαν το εισιτήριό τους για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της χώρας και θα επιδιώξουν να ανέβουν μια ακόμα χρονιά στο βάθρο. Από την άλλη, οι Κορασίδες έδωσαν σπουδαία μάχη και έπεσαν…μαχόμενες, στέλνοντας μήνυμα πως το μέλλον τους ανήκει, παρά τον αποκλεισμό από την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Οι Παίδες του ΑΣΠ Προμηθέα δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κυριαρχήσουν στο Πανεπαρχιακό Πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στο Κιάτο και να πάρουν με άνεση την πρόκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, για ακόμα μια σεζόν. Στον εναρκτήριο αγώνα κέρδισαν με χαρακτηριστική ευκολία την “οικοδέσποινα” ομάδα του Αράτου Κιάτου (70-37), ενώ στην αναμέτρηση που έκρινε την πρωτιά, κατόρθωσαν να κάμψουν την αντίσταση της μαχητικής ΑΟ Καλαμάτας 1980 (47-69), σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο και τυπικά την παρουσία τους ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Πλέον, οι παίκτες του Βασίλη Σκροπολίθα θα επικεντρωθούν στον τελικό στόχο της σεζόν, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός μεταλλίου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει στα τέλη του Ιουνίου.

Από την άλλη, το ταξίδι για της Κορασίδες του Προμηθέα 2014 τερματίστηκε στο Κιάτο, καθώς οι πρωταθλήτριες ΕΣΚΑ-Η δεν κατάφεραν να πετύχουν τον μεγάλο στόχο της σεζόν και να πάρουν το εισιτήριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Αν και στην πρεμιέρα πήραν μια εύκολη νίκη κόντρα στους Δαναούς Άργους (82-59), με όμορφο μπάσκετ και επιθετική πολυφωνία, η ήττα από τον Πελασγό (45-37) ήταν αυτή που στοίχισε στις Πατρινές. Οι «πορτοκαλί» έδωσαν μια πραγματική μάχη και παρότι βρέθηκαν στο -18 (29-11, στο 19′), έφτασαν κοντά στην ανατροπή (40-34, στο 36′), δεν μπόρεσαν όμως να την ολοκληρώσουν και γνώρισαν την ήττα στο φινάλε. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε μια σεζόν γεμάτη συγκινήσεις για τα νεαρά κορίτσια του Προμηθέα, που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για να παλέψουν για νέες διακρίσεις.

Τα αποτελέσματα

Παίδες

ΑΣΠ Προμηθέας – Άρατος Κιάτου 70-37
ΑΟ Καλαμάτα 1980 – ΑΣΠ Προμηθέας 47-69

Κορασίδες

Προμηθέας 2014 – Δαναοί Άργους 82-59
Πελασγός – Προμηθέας 2014 45-37