Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της Ακαδημίας του Προμηθέα για τη σεζόν 2023-24

Μια ακόμα αγωνιστική χρονιά για την Ακαδημία του Προμηθέα Πάτρας ολοκληρώθηκε με την Τελετή Λήξης, που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα χθες βράδυ στο «σπίτι» του Οργανισμού, το Promitheas Park. Η προσέλευση των μικρών αθλητών και των γονιών τους στην εκδήλωση ήταν αθρόα και μαζί με τους προπονητές, την διοίκηση του Προμηθέα και τους συνεργάτες μας, γιορτάσαμε το τέλος μιας πολύ παραγωγικής σεζόν, αποχαιρετιστήκαμε προσωρινά και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Τάσος Χρυσανθόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας, ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού κ. Παναγιώτης (Τάκης) Αντωνόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας κ. Παναγιώτης (Τάκης) Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – περιφερειακό τμήμα Πάτρας κ. Κωνσταντίνος Τουλιάτος, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η κ. Αλκιβιάδης Κωστόπουλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΣΚΑ-Η κ. Γιώργος Κολοκλυθάς και ο προπονητής της ανδρικής ομάδας μας κ. Ηλίας Παπαθεοδώρου. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των Συλλόγων και Οργανισμών που συνεργάζεται ο Προμηθέας, όπως οι Μαχητές Πάτρας, η Αλκυόνη, τα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ, το Φροντίζω, το 18ο Γυμνάσιο Πάτρας – Τμήματα Κωφών και Βαρήκοων, η Μέριμνα και τα εκπαιδευτήρια Αναγέννηση.

 

Αρχικά, ο κ. Χρυσανθόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο Promitheas Park και έκανε αναφορά στα πεπραγμένα της χρονιάς που ολοκληρώθηκε. Αναφέρθηκε στην πορεία της ανδρικής ομάδας και στις επιτυχίες της, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής από τον Προμηθέα 14 ,στην κατάκτηση των πρωταθλημάτων ΕΣΚΑ-Η εφήβων, παίδων και νεάνιδων καθώς και στην επίτευξη της ανόδου του σκακιστικού τμήματος του συλλόγου στην Α΄εθνική. Επίσης έγινε αναφορά και στην διοργάνωση των Promitheas Park Tournaments “Ανδρέας Μελιγδής” με ομάδες από όλη την Ελλάδα, ενώ ειδική μνεία έγινε και στην τελετή ονοματοδοσίας του κεντρικού γηπέδου του Promitheas Park που πραγματοποιήθηκε φέτος ως ελάχιστος φόρος τιμής στην μνήμη ενός ανθρώπου που συνδέθηκε άρρηκτα με την ανάπτυξη της Ακαδημίας του Προμηθέα Πάτρας. Ειδική αναφορά έγινε και στην υλοποίηση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Οργανισμού, του “Good athlete better person”, με την εποικοδομητική συνεργασία Κοινωνικών Φορέων, με στόχο την καλλιέργεια ενσυναίσθησης, τη συμπερίληψη ατόμων στον αθλητισμό που η κοινωνία πολλές φορές τα θέτει στο περιθώριο και την εκπαίδευση των αθλητών της Ακαδημίας μας πάνω σε κοινωνικά ζητήματα, ώστε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του χαρακτήρα τους.

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αθλητών του προγράμματος υποτροφιών «ΝΟΥΣ» που ολοκλήρωσαν φέτος την φοίτησή τους. Συγκεκριμένα οι Αθηναγόρας Διαμαντίδης, Νίκος Παπαλεξανδράκης και Μανώλης Φανουράκης παρέλαβαν την αναμνηστική τους φανέλα από τα χέρια των αθλητών της ανδρικής ομάδας Μπαζίνα, Λάγιο και Καραγιαννίδη που στην ουσία τους έδωσαν την σκυτάλη, μιας και πριν λίγο καιρό βρίσκονταν οι ίδιοι στη θέση τους. Αξίζει να σημειωθεί πως από το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ» αποφοίτησαν φέτος και οι Νίκος Σοϊλεμετζίδης, Βασίλης Βλάσσης, Στέφανος Λαμπρογιώτας και Γρηγόρης Πρέκας που δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών λόγω υποχρεώσεων.

 

Ακολούθησε η απονομή του τροπαίου στους Παίδες του Προμηθέα, που κατέκτησαν το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ-Η και η απονομή του τροπαίου της National League 2 (Γ’ Εθνική) στην θυγατρική ομάδα του Προμηθέα 2014 που εξασφάλισε την άνοδο στην National League1 (Β’ Εθνική).

Αμέσως μετά τις βραβεύσεις, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με πολλά παιχνίδια για τα παιδιά που είχαν ετοιμάσει οι προπονητές της Ακαδημίας του Προμηθέα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε έναν από τους σταθμούς παιχνιδιών οι μικροί μας αθλητές μυήθηκαν στη νοηματική και στη ρομποτική, από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό του Ομίλου Ξένων Γλωσσών Κουτσαντώνη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση πλούσιων δώρων για τους μικρούς αθλητές, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του ΑΣΠ Προμηθέας , κ. Ανδρέα Λάσκαρη, και το μέλος του Δ.Σ. κ. Διονύση (Σάκη) Γεωργόπουλο. Συγκεκριμένα, κληρώθηκαν μια δωροεπιταγή των 50€ προσφορά της εταιρίας αθλητικών ενδυμάτων CrossOver, τα δίδακτρα μιας χρονιάς για μια δωρεάν ξένη γλώσσα της αρεσκείας του τυχερού προσφορά του Ομίλου Ξένων Γλωσσών Κουτσαντώνη καθώς και ένα ποδήλατο προσφορά του Οργανισμού του Προμηθέα Πάτρας.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το αρτοπωλείο Κολιός και τα ζαχαροπλαστεία Caravel για τα σνακς και τα παγωτά που προσέφεραν στους παρευρισκόμενους σε όλη την διάρκεια της Τελετής Λήξης.

Βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ.