Βραβεύσεις, υψηλές παρουσίες, παιχνίδια και πολύ κέφι στην τελετή λήξης της Ακαδημίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, πλήθος κόσμου και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η Τελετή Λήξης της Ακαδημίας του Προμηθέα. Οι μικροί αθλητές του Προμηθέα και οι γονείς τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού και κατέκλεισαν το Promitheas Park για να γιορτάσουν όλοι μαζί, σαν μια μεγάλη οικογένεια, την ολοκλήρωση μια ιδιαίτερης αγωνιστικής χρονιάς, να αποχαιρετιστούν προσωρινά και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβρη.

Η βραδιά, παρουσιαστής της οποίας ήταν ο Τάσος Χρυσανθόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ Προμηθέας και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, είχε πολλές ιδιαίτερες στιγμές, ενώ κυρίαρχο συστατικό της ήταν τα πολλά παιδικά χαμόγελα. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, οι βουλευτές Αχαΐας κ. Ιάσων Φωτήλας και κ. Άγγελος Τσιγκρής, καθώς και εκπρόσωπος του κ. Κώνσταντίνου Μάρκου, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. ΜπονάνοςΠαπαδόπουλος και Ζαϊμης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Τάκης Πετρόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Βαγγέλης Λιόλιος, ο κ. Γιώργος Κολοκυθάς, γενικός γραμματέας της ΕΣΚΑΗ και ο αντιπρόεδρος του ΠΕΑΚ κ. Μιχάλης Κουρέτας. Επίσης, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των Συλλόγων και Οργανισμών που συνεργάζεται ο Προμηθέας, όπως οι «ΜΑΧΗΤΕΣ» Πάτρας , η ΑΛΚΥΟΝΗ, τα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ, το Χαμόγελο του Παιδιού, η δομή ανήλικων ασυνόδευτων Μεταναστών Πάτρας, το Σωματείο φροντίδας ηλικιωμένων «ΦΡΟΝΤΙΖΩ», ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και τα εκπαιδευτήρια Αναγγέννηση.

Τελετή λήξης Ακαδημίας

Ο κ. Χρυσανθόπουλος αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους στο «σπίτι» του Προμηθέα, το Promitheas Park, ανέφερε κάποιες από τις δράσεις που πραγματοποίησε ο Οργανισμός του Προμηθέα κατά την διάρκεια της σεζόν, τονίζοντας ότι παρέμεινε εξαιρετικά ενεργός, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας. Στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον κ. Μπάμπη Μιχαλόπουλο, μέλος του διοικητικού Συμβουλίου του Προμηθέα και υπεύθυνο λειτουργίας της Ακαδημίας, ο οποίος μίλησε για το «Good Αthlete, Βetter Person», το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του Οργανισμού. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Μιχαλόπουλος, ο Προμηθέας δεν είναι μια απλή αθλητική ομάδα, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός που μεταλλάσσεται και μεγαλώνει συνεχώς. «Ψυχή» αυτού του οργανισμού είναι τα παιδιά της Ακαδημίας και στόχος είναι να παρέχεται σε αυτά τα παιδιά το καλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης, τόσο σε αθλητικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, όχι μόνο για να εξελιχθούν ως αθλητές, αλλά και για να διαμορφωθεί με σωστό τρόπο ο χαρακτήρας τους. Αυτό θα γίνει μέσω της συνεργασίας με Φορείς με κύρος, τεχνογνωσία και εξειδίκευση στον τομέα τους, όπως ο Σύλλογος ΑμΕα Αλκυόνη, με την συμμετοχή του οποίου έχει ξεκινήσει ήδη η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Good athlete, better person», αλλά και οι Σύλλογοι που αναφέρθηκαν στην αρχή, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα από την νέα σεζόν.

Τελετή λήξης Ακαδημίας

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις της βραδιάς. Συγκεκριμένα, βραβευτήκαν ο Σύλλογος γονέων για την εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική υστέρηση «ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΑΤΡΑΣ», ο Σύλλογος ΑμεΑ «Αλκυόνη», ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός -περιφερειακό τμήμα Πάτρας σώμα εθελοντών σαμαρειτών, διασωστών και ναυαγοσωστών-, τα εκπαιδευτήρια «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και οι απόφοιτοι αθλητές του προγράμματος υποτροφιών «ΝΟΥΣ».

Τελετή λήξης Ακαδημίας

Αμέσως μετά τις βραβεύσεις το πρόγραμμα συνεχίστηκε με πολλά παιχνίδια για τα παιδιά που είχαν ετοιμάσει οι προπονητές της Ακαδημίας του Προμηθέα, με μουσική και χορό. Στις ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς ανήκε σίγουρα η είσοδος και η αποθέωση που γνώρισε το Γυναικείο τμήμα του Προμηθέα, που νωρίτερα κατέκτησε την άνοδο στην Α2 κατηγορία!

Τελετή λήξης Ακαδημίας

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία «Ζαγόρι» που δρόσισε όλους όσους βρέθηκαν στο Promitheas Park με τα αναψυκτικά της.

Τελετή λήξης Ακαδημίας