Τα Promitheas Park Τournaments θα φέρουν το όνομα του Ανδρέα Μελιγδή

Τα Promitheas Park Τournaments, η μεγαλύτερη μπασκετική συνάντηση Ακαδημιών της χώρας, θα φέρουν πλέον το όνομα του Ανδρέα Μελιγδή, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του επί σειρά ετών επικεφαλής της Ακαδημίας του Προμηθέα Πάτρας, αλλά και ως μια διαρκή υπενθύμιση και ανάδειξη των αξιών και των αρχών που αυτός αντιπροσώπευε. Με απαρχή λοιπόν το επερχόμενο τουρνουά των Παμπαίδων, που θα διεξαχθεί στις 18-21 Απριλίου στον Καστελλόκαμπο, μετονομάζονται σε Promitheas Park Τournaments «ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΛΙΓΔΗΣ»!

Ο Ανδρέας Μελιγδής συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με την Ακαδημία του Προμηθέα Πάτρας, όντας ένας από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας της και στυλοβάτης της ανάπτυξής της, σε βαθμό που να αναγνωρίζεται ως πρότυπη από την ελληνική μπασκετική κοινότητα. Ως προπονητής κατέκτησε, μεταξύ άλλων, δύο χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με την Παιδική ομάδα του Προμηθέα, τις σεζόν 2018/19 και 2020/21. Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του όμως έγκειται στις αξίες με τις οποίες γαλούχησε τους μικρούς αθλητές του Προμηθέα, ενώ η εμβληματική προσωπικότητά του θα αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου.

Η μετονομασία των τουρνουά δεν θα είναι η μοναδική μεγάλη αλλαγή που θα παρατηρήσουν οι συμμετέχοντες και οι θεατές του Promitheas Park Tournaments «ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΛΙΓΔΗΣ» Παμπαίδων, με το οποίο ολοκληρώνεται ο πολύ επιτυχημένος φετινός κύκλος, που είχε ανοίξει με την διεξαγωγή των τουρνουά Κορασίδων, Νεανίδων και Παίδων, στα οποία συμμετείχαν συνολικά 49 ομάδες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και μια ομάδα από τη Ουγγαρία. Στην διοργάνωση του Απριλίου θα υπάρχουν πολλές καινοτόμες παράλληλες δράσεις, που θα αποσκοπούν, πέραν της ψυχαγωγίας και στην εκπαίδευση των μικρών αθλητών και των προπονητών τους.

Κατ’ αρχάς, θα διεξαχθεί All Star Game με την συμμετοχή επίλεκτων παικτών από όλες τις ομάδες. Σκοπός αυτού του αγώνα-γιορτή είναι η ευρύτερη μετάδοση του μηνύματος του «Good Athlete, Better Person», του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης του Προμηθέα Πάτρας. Στόχος του προγράμματος είναι η προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και η συνολική καλλιέργεια του χαρακτήρα των μικρών αθλητών και αθλητριών μας, μέσα από την συνεργασία με κοινωνικούς φορείς που εκπροσωπούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι με άνοια κ.α.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του τουρνουά θα λάβει χώρα σεμινάριο προπονητών «ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΛΙΓΔΗΣ» με την παρουσία διακεκριμένων ομιλητών, ενώ παράλληλα οι μικροί αθλητές που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες και να συζητήσουν με σπουδαίους παλαίμαχους μπασκετμπολίστες, οι οποίοι ενέπνευσαν και συνεχίσουν να εμπνέουν πολλές γενιές που φιλοδοξούν να βαδίσουν στα χνάρια τους.