Συνεργασία Ακαδημιών Μπάσκετ Προμηθέα Πάτρας και Α.Σ. Ηρακλή 2000

Η Ακαδημία του Προμηθέα Πάτρας και η Ακαδημία Μπάσκετ του Α.Σ. Ηρακλή 2000 αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να φέρουν πιο κοντά τα δίκτυα της Ακαδημίας τους μέσω της σύμπραξής τους.

Με γνώμονα την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της εξελικτικής διαδικασίας νέων αθλητών ανακοινώνεται η συμφωνία των δύο Ακαδημιών, που θα περιλαμβάνει: ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε οργανωτικό, διοικητικό και προπονητικό επίπεδο, κοινές προπονητικές κατευθύνσεις στις ηλικίες της αναπτυξιακής φάσης, ανταλλαγή καλών μπασκετικών πρακτικών, επιστημονική υποστήριξη και επιμόρφωση από το εξειδικευμένο επιτελείο του Προμηθέα, ανταλλαγή ιδεών, συμμετοχή σε τουρνουά, πραγματοποίηση φιλικών αγώνων και κοινών
δράσεων. Μέσα από τις παραπάνω συνέργειες θα παρακολουθούνται επισταμένως οι νεαροί αθλητές και όσοι ξεχωρίσουν με τις αθλητικές τους ικανότητες και το ταλέντο τους θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε υψηλότερο και πιο ανταγωνιστικό επίπεδο, στα αγωνιστικά τμήματα του Προμηθέα Πάτρας.

Κοινός διττός στόχος της σύμπραξης αυτής, αλλά και της γενικότερης φιλοσοφίας των δύο Ακαδημιών, είναι αφενός μεν να εφοδιάσει τους νέους μπασκετμπολίστες με τα σωματικά, ψυχικά και πνευματικά χαρακτηριστικά που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους ως αθλητές και ως άτομα, κάνοντας πράξη το motto Good Athlete Better Person, αφετέρου δε να αναδείξει τον συναρπαστικό κόσμο του μπάσκετ εντός και εκτός των γεωγραφικών τους ορίων.