Στην 4η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων ο Προμηθέας

Δεν κατάφερε να πλασαριστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα μετάλλια η παιδική ομάδα του Προμηθέα Πάτρας, η οποία αποχαιρέτησε την πόλη των Τρικάλων με την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U16. Οι Πατρινοί, μετά το χρυσό μετάλλιο το 2021 και το ασημένιο το 2022, βρέθηκαν για ακόμα μια χρονιά ανάμεσα στις 4 κορυφαίες ομάδες της χώρας, αυτή τη φορά όμως, δεν κατάφεραν να συνοδεύσουν την καλή τους παρουσία, με την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Στον Μικρό Τελικό της διοργάνωσης, οι παίκτες του Βασίλη Σκροπολίθα ήταν εξαιρετικοί για ένα ημίχρονο απέναντι στον Παναθηναϊκό, όμως στην επανάληψη δεν εμφάνισαν το ίδιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο και τελικά γνώρισαν την ήττα από το “τριφύλλι” (71-57). Οι Πατρινοί παρουσιάστηκαν εμφανώς βελτιωμένοι σε σχέση με τον αγώνα της φάσης των ομίλων κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, όμως, όπως αποδείχτηκε, κάτι τέτοιο δεν αρκούσε για να έρθει το ροζ φύλλο. Ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε στο δεύτερο ημίχρονο το -6 του Α’ μέρους (25-31), με τον Προμηθέα να ξεμένει από καθαρό μυαλό και καλές επιλογές στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και μοιραία να γνωρίζει την ήττα (71-57).

Παρά το γεγονός πως ο Προμηθέας Πάτρας δεν κατέκτησε φέτος το πολυπόθητο μετάλλιο, η παρουσία του για μια ακόμα χρονιά ανάμεσα στην… ελίτ του αναπτυξιακού μπάσκετ μαρτυράει πολλά για την συνέπεια των ακαδημιών του συλλόγου και για τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στα αναπτυξιακά τμήματα. Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση είναι δεδομένο πως θα συνεχιστούν, ώστε να έρθουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.