Προμηθέας Πάτρας x Παιδικά Χωριά SOS: Σεμινάριο για την ψυχική Ανθεκτικότητα στα Παιδιά

To απόγευμα της Παρασκευής (26/4) πραγματοποιήθηκε στο Promitheas Park εκδήλωση για τους νεαρούς αθλητές της Ακαδημίας μας, ηλικίας 12-13 ετών, με θέμα την «Ψυχική Ανθεκτικότητα στα Παιδιά», στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Προμηθέα «Good Athlete Better Person», σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS.

Ο Οργανισμός του Προμηθέα, σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, έδωσε την δυνατότητα στους μικρούς αθλητές, να παρακολουθήσουν σεμινάριο από τον ψυχολόγο Μάρκου Απόστολο και την φοιτήτρια Ψυχολογίας Οπαράκου Ρόνα, για ζητήματα που αφορούν στην ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών, τόσο ως αθλητές όσο και ως μαθητές. Έγιναν συζητήσεις για το ποιος ή τι μπορεί να επηρεάσει την ψυχική ανθεκτικότητα ενός παιδιού, καθώς επίσης και για το πως αυτό μπορεί να συμβάλλει σε μια πολυεπίπεδη εξέλιξη του χαρακτήρα του. Αξίζει να σημειωθεί, πως στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο παίκτης της ομάδας μας, Ντεσόν Στίβενς, ο οποίος μίλησε και εκείνος με τη σειρά του επί του θέματος, αναφέροντας τις δικές του εμπειρίες.

Εκδηλώσεις σαν τη χθεσινή, στοχεύουν στο χτίσιμο ισχυρών προσωπικοτήτων στα νεαρά παιδιά της Ακαδημίας μας, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες στο μέλλον, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “Good Athlete Better Person”.