Πραγματοποιήθηκε στο Promitheas Park η Ενημερωτική Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer

Ο μήνας Σεπτέμβριος είναι παγκοσμίως αφιερωμένος στην άνοια, την πανδημία που θεωρείται η μάστιγα του 21ου αιώνα. Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, ο Α.Σ.Π. Προμηθέας και το σωματείο «Φροντίζω» με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την νόσο, σχεδίασαν και υλοποιούν μια σειρά από δράσεις, που εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για το πρόγραμμα «Good Athlete, Better Person» του Προμηθέα.

Η πρώτη δράση, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Τετάρτη 21/9 στο Promitheas Park, όπου συνδιοργανώθηκε από το Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω, τον Α.Σ.Π Προμηθέας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στην Πάτρα, Ενημερωτική Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer με τον τίτλο: «Δημιουργώντας κοινότητες για κάθε ηλικία…χωρίς διακρίσεις». Εκ μέρους του «οικοδεσπότη», ο πρόεδρος του Α.Σ.Π. Προμηθέας, κ. Ανδρέας Λάσκαρης, καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους, τόνισε την σημασία του έργου του σωματείου «Φροντίζω» και επισήμανε ότι ο Οργανισμός θα στέκεται πάντοτε αρωγός σε παρόμοιες εκδηλώσεις, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Μπονάνος. Στην συνέχεια, ο Γενικός Διευθυντής του «Φροντίζω», κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, παρουσίασε τις δράσεις και το πρόγραμμα του Σωματείου για την υποστήριξη των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους. Ακολούθως, ο λόγος πέρασε στους βασικούς ομιλητές, την κ. Μαρία Φρούντα, επιστημονική υπεύθυνο του Σωματείου, τον Δρ. Κωστή Προύσκο, επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Ημέρας Άνοιας της μη κυβερνητικής Οργάνωσης «Φροντίζω» και την κ. Κατερίνα Παπαθεοφίλου, συντονίστρια του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στην Πάτρα.

Οι δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την άνοια συνεχίζονται αύριο, Σάββατο 24/9 και ώρα 12:00 ως 14:00, όταν τα παιδιά της Ακαδημίας του Προμηθέα και παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS της Πάτρας θα έχουν την ευκαιρία κατά την διάρκεια των προπονήσεων να ενημερωθούν από ψυχολόγο του Σωματείου για την νόσο της άνοιας και στην συνέχεια θα λάβουν μέρος σε εξειδικευμένα παιχνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με την συμμετοχή ανθρώπων με άνοια και των φροντιστών τους.