Οι Έφηβοι του «ΝΟΥΣ» πιστοί στο ραντεβού τους

Μια ακόμα συναρπαστική χρονιά φτάνει στην κορύφωσή της για τους Εφήβους του ΑΣΠ Προμηθέα, οι οποίοι πήραν την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στη Λάρισα (18-23 Απριλίου), όπου θα κυνηγήσουν μια νέα μεγάλη διάκριση. Φυσικά, για να φτάσουν ως εκεί οι παίκτες του Κώστα Χουντή χρειάστηκε να καταγράψουν μια εντυπωσιακή αγωνιστική πορεία, σε μια πολύ απαιτητική περίοδο. Παρά την κούραση από τις συνεχόμενες υποχρεώσεις (Γ’ εθνική, Rising Stars, ANGT Patras), oι «πορτοκαλί» κατέκτησαν με περίσσια άνεση το πρωτάθλημα ΕΣΚΑ-Η και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν ένα ακόμα μετάλλιο, ανάμεσα στα «μεγαθήρια» του ελληνικού μπάσκετ.

Άγνωστη η λέξη «ήττα» στο λεξιλόγιό τους

Μπορεί το επίπεδο στο πρωτάθλημα Εφήβων ΕΣΚΑ-Η να ήταν αισθητά ανεβασμένο φέτος, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο αυτό δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση τον Προμηθέα, ο οποίος πραγματοποίησε μια καταπληκτική πορεία, τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στα Play Offs. Στην Α’ φάση του πρωταθλήματος, οι «Προμηθείς» πέτυχαν το απόλυτο των νικών (22-0), όντας πολύ σοβαροί και πειθαρχημένοι, παρά το γεγονός πως ταυτόχρονα είχαν να διαχειριστούν και άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αντίστοιχα και στην τελική φάση της διοργάνωσης, η ομάδα του Κώστα Χουντή έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ και πέτυχε το 6×6, κόντρα στις καλύτερες ομάδες της ΕΣΚΑ-Η. Η τρομερή πορεία των Εφήβων του «ΝΟΥΣ» ολοκληρώθηκε με τη νίκη επί της Ολύμπιας Αργολίδας (62-86) το βράδυ της Παρασκευής, με την οποία σφραγίστηκε η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για 8η διαδοχική σεζόν.

Oι πρωταγωνιστές της ομάδας των Εφήβων:

Ρόστερ: Γιάννης Νικολόπουλος, Γιώργος Μελιγδής, Νίκος Σοϊλεμετζίδης, Δημήτρης Καλλιακούδας, Νίκος Παπαλεξανδράκης, Αποστόλης Οικονομούδης, Κωνσταντίνος Γρύλλης, Matija Stevovic, Στέφανος Λαμπρογιώτας, Βασίλης Βλάσσης, Νίκος Βασιλείου, Γρηγόρης Πρέκας, Αθηναγόρας Διαμαντίδης, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Γιάννης Καναβός, Χάρης Παρασκευόπουλος, Αλέξανδρος Σκληρός

Προπονητικό επιτελείο:
Προπονητής:
Κώστας Χουντής
Βοηθός Προπονητής: Γιάννης Τσούνας
Γυμναστής: Απόστολος Στεφανίδης

Οι δηλώσεις του Κώστα Χουντή

Ο προπονητής της εφηβικής ομάδας του Προμηθέα, Κώστας Χουντής. έκανε δηλώσεις για την φετινή πορεία της ομάδας του και το επερχόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε μέσα στους στόχους μας. Τα παιδιά έχουν καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια φέτος και έχουν ανταπεξέλθει πολύ καλά στις συνεχόμενες υποχρεώσεις. Κάτι τέτοιο ελπίζω πως θα γίνει και τώρα, που έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Ελπίζω να γίνει ένα καλό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, να χαρεί ο κόσμος όμορφο μπάσκετ και να υπάρχει υγεία και πρόοδος για τα παιδιά. Εμείς με τη σειρά μας, δουλεύουμε πολύ σκληρά και έχουμε κίνητρο και ανυπομονούμε για αυτή τη διοργάνωση και ελπίζω πως θα είμαστε αυτοί που θα πανηγυρίσουμε στο φινάλε.»