Μνημόνιο συνεργασίας του ΑΣΠ Προμηθέας με τα Παιδικά Χωριά SOS

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Promitheas Park υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Α.Σ.Π Προμηθέας και του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος», με τον Αθλητικό Σύλλογο να εκπροσωπείται από τον πρόεδρό του κ. Ανδρέα Λάσκαρη και το Σωματείο από την κ. Κατερίνα Παπαθεοφίλου, Κοινωνική Λειτουργό και Συντονίστρια του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας. Με τον τρόπο αυτό επισημοποιήθηκε μια ακόμα πολύ σημαντική συνεργασία του Α.Σ.Π Προμηθέας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Good Athlete, Better Person» του Οργανισμού, που σκοπό έχει την κοινωνική προσφορά, την εκπαίδευση των μελών της Ακαδημίας του Προμηθέα και την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης.

Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναλάβουν κοινές δράσεις για την φροντίδα και υποστήριξη ευάλωτων παιδιών και των οικογενειών τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για περιορισμό του κοινωνικού αποκλεισμού που προκύπτει ως συνεπακόλουθο της διαρκούς επιδείνωσης των συνθηκών ζωής μεγάλου αριθμού οικογενειών, παιδιών και νέων, ωφελούμενοι των προγραμμάτων των Παιδικών Χωριών SOS θα μπορούν να εντάσσονται στα προπονητικά προγράμματα του Αθλητικού Συλλόγου Πατρών Προμηθέα.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε οι δύο φορείς να συνεργαστούν για την ενημέρωση των μελών της Ακαδημίας του Προμηθέα για το έργο και τις δράσεις των Παιδικών Χωριών SOS, καθώς και για την δημιουργία και προώθηση δραστηριοτήτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σχετικά με ζητήματα που αφορούν την υποστήριξη των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.