Με κέφι και παιχνίδι πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της Ακαδημίας του Προμηθέα

Μια ακόμα αγωνιστική χρονιά για την Ακαδημία του Προμηθέα Πάτρας ολοκληρώθηκε με την Τελετή Λήξης, που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα χθες βράδυ στο «σπίτι» του Οργανισμού, το Promitheas Park. Η προσέλευση των μικρών αθλητών και των γονιών τους στην εκδήλωση ήταν αθρόα και μαζί με τους προπονητές, την διοίκηση του Προμηθέα και τους συνεργάτες μας γιορτάσαμε το τέλος μιας πολύ παραγωγικής σεζόν, αποχαιρετιστήκαμε προσωρινά και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Τάσος Χρυσανθόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ Προμηθέας και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσωνας Φωτήλας, η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Γεωργία Ντάτσικα, καθώς και εκπρόσωποι των Συλλόγων και Οργανισμών που συνεργάζεται ο Προμηθέας, όπως οι «ΜΑΧΗΤΕΣ» Πάτρας, η ΑΛΚΥΟΝΗ, τα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ, το Σωματείο φροντίδας ηλικιωμένων «ΦΡΟΝΤΙΖΩ», το 18ο Γυμνάσιο Πάτρας-Τμήματα Κωφών και Βαρήκοων, η Μέριμνα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και τα εκπαιδευτήρια Αναγέννηση. Επιπλέον, επιστολή με ευχές έστειλε η Υφυπουργός Υποδομών, κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Αρχικά, ο κ. Χρυσανθόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο Promitheas Park και έκανε αναφορά στα πεπραγμένα της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, όπως η διοργάνωση για 2η διαδοχική φορά του ANGT της Euroleague, αλλά και 4ων μεγάλων τουρνουά Ακαδημιών από όλη την Ελλάδα, τα οποία μάλιστα φέρουν πλέον το όνομα του Ανδρέα Μελιγδή, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη ενός ανθρώπου που συνδέθηκε άρρηκτα με την ανάπτυξη της Ακαδημίας του Προμηθέα Πάτρας. Ειδική μνεία έγινε και στην υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης του Οργανισμού, του “Good athlete, better person”, με την εποικοδομητική συνεργασία κοινωνικών Φορέων, με στόχο την καλλιέργεια ενσυναίσθησης, τη συμπερίληψη στον αθλητισμό ατόμων που η κοινωνία πολλές φορές τα θέτει στο περιθώριο και την εκπαίδευση των αθλητών της Ακαδημίας μας πάνω σε κοινωνικά ζητήματα, ώστε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του χαρακτήρα τους.

Μια ακόμα πολύ σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν η προσφορά από τον πρόεδρο του ΑΣΠ Προμηθέας, κ. Ανδρέα Λάσκαρη, εκ μέρους όλου του Οργανισμού, ενός εξωτερικού απινιδωτή για την κάλυψη των αναγκών του Περιφερειακού τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του πολύτιμου κοινωνικού του έργου. Η παραλαβή έγινε από την κ.Έλενα Χαλιώτη, εθελόντρια –διασώστρια και υπαρχηγό του Σώματος Σαμαρειτών.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αθλητών του προγράμματος υποτροφιών «ΝΟΥΣ» που ολοκλήρωσαν φέτος την φοίτησή τους. Συγκεκριμένα οι Δημήτρης Καλλιακούδας, Γιάννης Νικολοπουλος και Γιώργος Μελιγδής παρέλαβαν την αναμνηστική τους φανέλα, όπως και ο πατέρας του Χάρη Παρασκευόπουλου εκ μέρους του γιου του, που όπως και οι Γιάννης Καναβός, Νίκος Βασιλείου και Κωνσταντίνος Γρύλλης, δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών λόγω υποχρεώσεων.

Ακολούθησε η απονομή τροπαίων στους Παίδες και τους Έφηβους του Προμηθέα που κατέκτησαν τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η. Η απονομή πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΣΚΑ-Η, κ. Αλκιβιάδη Κωστόπουλο και κ.Γεώργιο Κολοκυθά. Στο βήμα ανέβηκαν και οι Γυναίκες του ΑΣΠ Προμηθέας με τον προπονητή τους Νίκο Νάκη, που χειροκροτήθηκαν για την κατάκτηση της ανόδου στην Α2, ενώ σημειώνεται ότι πρωταθλήτριες ΕΣΚΑ-Η αναδείχθηκαν και οι Κορασίδες, οι Νεάνιδες και οι Γυναίκες του Οργανισμού.

Αμέσως μετά τις βραβεύσεις το πρόγραμμα συνεχίστηκε με πολλά παιχνίδια για τα παιδιά που είχαν ετοιμάσει οι προπονητές της Ακαδημίας του Προμηθέα, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση πλούσιων δώρων για τους μικρούς αθλητές, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο της ΚΑΕ Προμηθέας, κ. Χρήστο Μήλα, τον πρόεδρο του ΑΣΠ Προμηθέας, κ. Ανδρέα Λάσκαρη, και τα μέλη του Δ.Σ., κ. Σοφοκλή Μπίτα, κ. Θεόδωρο Τσίρο και κ. Παντελή Αθανασίου. Συγκεκριμένα κληρώθηκαν δύο δωροεπιταγές των 100 ευρώ προσφορά της εταιρίας αθλητικών ενδυμάτων «Crossover», καθώς και δύο ποδήλατα προσφορά του Οργανισμού του Προμηθέα.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε το αρτοπωλείο Κολιός, τα ζαχαροπλαστεία Caravel, το Δίκτυο 10, τα λουκούμια Κούλου και την σοκολατοποιεία Oscar για τα σνακς που προσέφεραν στους παρευρισκόμενους σε όλη την διάρκεια της Τελετής Λήξης.

Βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ.