Ανακοινώθηκαν οι ομάδες του ANGT Patras

Η Πάτρα ετοιμάζεται να διοργανώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Adidas Next Generation Tournament της Euroleague και ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να κυλάει αντίστροφα για αυτό το μεγάλο γεγονός του αναπτυξιακού μπάσκετ. Το τριήμερο 10-12 Φεβρουαρίου, κορυφαίες ομάδες και ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα παρελάσουν από το «Δ. Τόφαλος», σε μια διοργάνωση – γιορτή για την πόλη μας.

Μάλιστα, λίγο νωρίτερα σήμερα η Euroleague ανακοίνωσε και τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο ANGT Patras. Η Ελλάδα θα έχει δύο εκπροσώπους στο τουρνουά, καθώς πέραν του «οικοδεσπότη» Προμηθέα, μέρος θα λάβει και ο Ολυμπιακός, όπως και πέρυσι. Με δύο ομάδες θα εκπροσωπηθεί και η Γαλλία, με τις LOSC ASVEL και Cholet Basketball να συμμετέχουν για πρώτη φορά στο ΑNGT Patras. Η Orange Bassano, ένας σύλλογος από την Ιταλία με αξιοζήλευτο αναπτυξιακό πρόγραμμα και πολύ καλές ακαδημίες θα έρθει επίσης στην Πάτρα, ενώ η ιστορική Joventut Badalona, θα αποτελέσει την μοναδική ομάδα από την Ισπανία στο τουρνουά. Την οκτάδα θα συμπληρώσουν η γερμανική Rasta Vechta και η ANGT Patras Team, μια ομάδα επίλεκτων από όλη την Ευρώπη με προπονητή τον Petteri Koponen.

Όσον αφορά το format διεξαγωγής του τουρνουά, οι οκτώ ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους και έπειτα θα προκύψουν οι αγώνες κατάταξης. Οι δύο νικητές των ομίλων θα παίξουν μεταξύ τους, με φόντο την 1η θέση, οι δεύτεροι των δύο γκρουπ θα αγωνιστούν για την 3η θέση, οι τρίτοι θα μονομαχήσουν με έπαθλο την 5η θέση και οι τελευταίοι των ομίλων θα παίξουν για την 7η θέση. Οι δύο όμιλοι, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.